Magunkról

Pár szó rólunk


Néhány éve elhatároztunk, hogy létrehozunk valami újat a lovas életben. Nem akarunk világmegváltók lenni, de szeretnénk, hogy a nálunk táborozó, illetve tanuló gyerekek és felnőttek, ne csak felüljenek a lóra és aztán hazamenjenek, hanem közelebb kerüljenek az igazi “lovas érzéshez”.

Célunk, hogy megismerjük a lovakat, ne csak a hátukról lássuk a világot, hanem az ő szemszögükből is. Megismerjük jelenüket múltjukat, és hogy alakíthassuk jüvőjüket is. Oktatóink a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra oktató szakán végeztek, mint Lovaskultóra oktatók, így mind a gyakorlatban, mind elméletben magabiztosan mozognak lovas témakörökben.

Miért válassz minket?

– Mert minőségi lovas tudást adunk, jól képzett, megbízható lovakon, biztonságos és kényelmes felszerelésekkel. A pedagógiai végzettségünket több tíz éves tapasztalattal támasztjuk alá.

– Tudásunkat nem csak a lovasnak adjuk át, hanem a lovakat is folyamatosan képezzük, fejlesztjük, mert ők a tanító társaink, és nélkülük üres beszéd minden mondatunk.

– A lónak és lovasnak egyaránt kényelmes és biztonságos nyereg és egyéb felszerelés nem olcsó mulatság. Mi nem sajnáljuk ezt a luxust egyiktől sem. Jól megtanulni lovagolni csak olyan nyeregben lehet, ami „jól ültet” és ilyet csak nyergesmester keze munkája adhat.

– A lovak bértartásban vannak, szívünk csücskei és nekünk fontos az ő kiegyensúlyozott lelkiviláguk, ezért csak olyan helyen tartjuk őket, ahol megfelelően bánnak velük és ár/érték arányban minden kényelmet biztosítanak számukra. Lovainkat télen, a kevésbé népszerű időszakban is folyamatosan képezzük, lovagoljuk, hogy tavasszal teljes testi-lelki felkészültséggel várhassák a lovasaikat.

– A patkolókovács 6-8 hetente gondoskodik lovaink patájának ápoltságáról. Az állatorvostól pedig rendszeresen kapnak oltást és féreghajtást, hogy egészségileg is kifogástalan állapotban legyenek.

– Az árképzésből látszik, hogy nem titkolt célunk a rendszeresen járó lovasok toborzása. Úgy gondoljuk, hogy eredményt bármilyen sport vagy egyéb tevékenység esetében csakis a rendszerességgel lehet elérni. Fogalmazd meg vágyaidat a lovaglással kapcsolatban, és ha van elég kitartás és elszántság benned, mi segítünk megvalósítani azt.