Táborok

A CSODAGOLÓ 2020-AS LOVASTÁBORAI


A 2020-as táborok időpontjai:

Dátum Létszám
TÁBOR I. Július 6-10-12. max. 8 fő haladó – ottalvós
TÁBOR II. Július 27-31. max. 10 fő kezdő/haladó – napközis
TÁBOR III. Augusztus 10-14. max. 10 fő kezdő/haladó – napközis
TÁBOR IV. Augusztus 24-28. max. 10 fő kezdő/haladó – napközis

 

Célunk, hogy az 5 nap alatt a gyerekek teljes mértékben megismerjék a lovat. Ne féljenek, sem a közelükben, sem a hátukra felülni. Több éve szervezünk lovastáborokat gyerekeknek. Táboraink különlegessége még, hogy kis létszámú csoportokkal dolgozunk (max. 10-12 fő), így egy lóra maximum 1-2 gyerek jut. Ez azért jó, mert a gyerekek tudnak segíteni egymásnak, mégis mindenki hozzáfér a lóhoz és nem csak messziről nézheti, hanem ki is próbálhatja az elméletben tanultakat. A mi táboroztatási rendszerünk azért is más, mint a többi, mert itt tégyleg egész nap a lovakkal vagyunk, és a lehető legtöbb lovas tudást adjuk át a gyerekeknek ez idő alatt.

 Az 5 nap alatt mind, elméletben mind gyakorlatban többrétű és egyben játékos feladatokkal ismerkednek magával a lóval. Megtanulják ki- és bevezetni őket a legelőről, lepucolni, felnyergelni, felkantározni. Megfigyeljük, és magyarázzuk a lovak társas viselkedését, mert csak így érthetik meg a gyerekek, hogy hogyan gondolkoznak a lovak, és mit miért csinálnak.

A gyerekek kedvence az ún. szabadidomítós foglalkozások, ahol körkarámos feladatokkal, nyereg és kantár nélkül juthatnak közelebb a ló lényéhez. Megtapasztalhatják milyen az, amikor egy ló önként felkínálja szolgálatait, és kényszerítő eszközök nélkül hajtja végre az utasításokat.

A táborok hétfőtől péntekig tartanak, reggel 9-től, délután 5 óráig. A nap folyamán biztosítunk tízórait, uzsonnát és két fogásos meleg ebédet is. A hatalmas mongol jurta biztosít menedéket az eső és a forróság elől is, az elméleti foglalkozások nagy részét is itt tartjuk. Utolsó nap a gyerekek, egy bemutató folyamán mutathatják meg szüleiknek a héten tanultakat. A hetet egy közös paprikáskrumplis vacsorával zárjuk.

Minden nap két lovas foglalkozás van: egész délelőtt és egész délután, amit csak egy ebéddel, és az ebéd utáni elméleti órákkal szakítunk meg. Általában nagy erőkkel készülünk a pénteki lovas bemutatóra, hogy mindenki megmutathassa mennyit fejlődött a hét során, de a kemény edzéseket azért szoktuk lazítani egy kis terepezéssel, szabadidomítással, pónikocsikázással.

Néhány hasznos tanács a táborba érkezőknek:

– kobak vagy biciklis sisak mindenkinek kötelező
– lovagláshoz zárt cipő, hosszú nadrág és hosszú zokni javasolt, a többi programhoz, az időjárásnak megfelelő öltözet
– gumi csizma, esőkabát, ha az időjárás megkívánja (az esernyő a lovak körül nem túl praktikus)
– sapka, naptej, esetleg szúnyog és kullancsriasztó
– víz, szörp, gyümölcsök egész nap a rendelkezésetekre állnak

Várunk mindenkit!

Lóra fel!