LOVAGLÁS

 

A Csodagoló Lovas Baráti Kör az év minden szakában várja a lovagolni vágyókat. Legyen szó póni oviról, terep vagy osztály lovaglásról. Szeretettel várjuk a  gyerekeket, és bizonyos korlátok között (mivel nagyrészt gyerekek lovagoltatására vagyunk berendezkedve, így lovaink kisebb méretűek) a felnőtt lovasokat is.

 

 

Táboraink lehetőséget biztosítanak a lovakkal való bánásmód és a lovaglás szélesebb körű gyakorlati és elméleti tudásának elsajátításának. Táborainkról bövebben itt olvashat. Lovasiskolánk helyszíne ‘tanyasi’ körülményeket biztosít, lovaink nagy legelőn töltik mindennapjaikat, ennek is köszönhetően kiegyensúlyozottak, ami nagyban elősegíti a velük való könnyű együttműködést és lovaglást.

 

Póniovi (20 perc)

Csoportos és egyéni foglalkozásokkal várjuk legkisebb lovasainkat 4 éves kortól iskolás korig. Az „órákon” megismerkedünk a lovak viselkedésével mozgásával játékos feladatokon keresztül. Fő cél az egyensúly, a koordináció, a biztonságérzet fejlesztése lóháton.  Levendula, Azúr, Dömpi lelkes és türelmes társai póniovis lovasoknak. Persze a jutalom répa vagy alma sem maradhat el az órák végén.


 

Futószáras órák kezdőknek (30 perc)

Kezdő lovasaink futószáras órákon sajátíthatják el a lovaglás alapjait. Ilyenkor az oktató egy futószáron fogja a lovast, így az teljes mértékben tud az ülésére, testartására figyelni, nem kell a ló irányításával foglalkoznia. 
Ha sikerült a stabil ülést elsíjátítani, a szárak tartásának és a ló irányításának alapjaival folytatjuk.


Körkarámos órák „közép” kezdőknek (30 perc)

Ha a lovas rendelkezik a megfelelő ülés és szárkezelési alapokkal lehetőség nyílik az önálló lovaglásra. Ilyenkor az oktató már nem fogja a lovat, a lovas saját maga irányíthatja a lovat. Első lépésben egy kisebb helyen (körkarámban), ahol sem nagyobb terek sem sarkok nincsenek. Ekkor megtanuljuk a ló helyes elindítását és megállítását, valamint a fordulatok kivitelezését is.


Osztály lovaglás közép haladóknak és haladóknak (50 perc)

Osztály lovaglás során az eddig megtanult lovas alapokat egy 20X40-es lovas pályán sajátítjuk el a tanulókkal. Itt már egy nagyobb térben, összetettebb feladatokat kell teljesíteni. Lehetőség van ülés javításra, a vágtamunka előkészítésére, cavaletti és járóiskola feladatok kipróbálására.


Terep lovaglás haladó lovasoknak (50-60 perc)

A Pilis nyújtotta lélegzetelállító, és változatos vidék ideális környezetet biztosít a tereplovasok számára. A Csodagoló Lovas Baráti  Kör megbízható lovakon várja a tereplovaglás szerelmeseit. Lehetőség van 1-2-3 órás terepekre is.
Külsős lovasokat előzetes lovas tudás felméréssel tudunk fogadni.