Lovaglás

LOVAGLÁS A CSODAGOLÓ TANODÁBAN


Az év minden szakában igyekszünk lovas programokkal várni lovasainkat. Legyen szó táborról, kurzusról, magánóráról, vagy egy több órás tereplovaglásról, a Csodagoló Tanoda szeretettel vár mindenkit kortól, tudástól és évszaktól függetlenül.

Táboraink, kurzusaink, és egyéni óráink során a lovas világ minden szegletéről igyekszünk átfogó képet adni, és amire lehetőségünk van, ki is próbáltatjuk a lovasainkkal. A lovasok egyéni tudásszintjét és lovas vágyait figyelembe véve, oktatóinkkal mindenki felhőtlenül kikapcsolódhat lovaink társaságában.

Célunk, hogy a hozzánk rendszeresen járó lovasok megismerjék a lovakat, mint élőlényt és ne csak a hátukról lássák a világot, hanem az ő szemszögükből is. Megismerjük jelenüket, múltjukat, hogy alakíthassuk jövőjüket is. Oktatónk a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra oktató szakán végzett, mint Lovaskultúra oktató, így mind gyakorlatban, mind elméletben magabiztosan mozog lovas témakörökben.

Kezdő lovasoktatás

Várunk minden, kedves lovast (kicsiket, és természetesen felnőtteket is) aki úgy érzi, szeretne megismerkedni ezzel a csodálatos sporttal. Kezdő foglalkozásainkon, futószáron, majd körkarámban, megtanítjuk és segítünk elsajátítani a lovaglás alapjait, valamint megismerkedünk magával a lóval.

Osztály lovaglás

Középhaladó, haladó lovasainknak lehetősége van osztálylovaglásra is. Itt nagyobb mélységekben foglalkozunk a lovaglás részleteivel, a lovardai alakzatok megismerésével, valamint behatárolt környezetben lehetőség van mindhárom jármód elsajátítására is. Akadályparkunk lehetővé teszi a komolyabb talajmunkát, valamint a járóiskolával való megismerkedést is.

Terep lovaglás

A Pilis lélegzetelállító környezete tökéletes helyszínt biztosít a tereplovasok számára. Lovaink terepbiztosságának köszönhetően, a kisebbek és a nagyobbak is kipróbálhatják a lovaglás ezen szépségét. Patakok, kisebb tavak, hatalmas mezők és erdős részek lehetőséget biztosítanak, egy változatos és kikapcsoló tereplovaglás eltöltésére.

Póniovi

A legkisebbekről sem feledkezünk meg. Játékos, lovas foglalkozásokkal, lóhátról és a lovak mellől várjuk az ovis korosztályt. Pónijaink a legtökéletesebb partnerek a legkisebbek szórakoztatására, legyen szó lópucolásról, vagy éppen a teniszlabdák összegyűjtéséről.

Lovardalátogatás ovis és iskolás csoportoknak

A Csodagoló Tanodában lehetőség van óvodás és iskolás csoportok látogatására is. A lovardalátogatás folyamán a gyerekek megismerkedhetnek a lovak mindennapjaival, a lovak körüli munkákkal, és a lópucolás tudományával is. Természetesen a lovaglás sem maradhat el, amely után, répával, almával jutalmazzuk a lovacskákat.

Egyéb foglalkozások

A lovakkal való munka szépsége, nem csak a lovaglásból áll. A lovakkal való kommunikáció, a lovak viselkedésének megismerése, tokéletesen elsajátítható a földi munkával. Aki esetleg vonakodik a lóra üléstől, de érdekli a lovak világa, annak tökéletes időtöltés a földi munka elsajátítása, amely során akár tükröt is állíthatunk magunk elé.